De bästa kaffebryggarna

Bäst i test

Årets undersökning av den bästa kaffebryggaren visar att Moccamaster tar hem priset som den absolut bästa kaffebryggaren att ha i hemmet. Moccamaster har varit en favorit länge och den senaste modellen gjorde inte användarna besvikna. Med sina dubbla värmeelement försäkrar den dig att ditt kaffe hålls vid en fin och jämn temperatur under hela bryggningen och efteråt när den står på värmeplattan.

En annan kaffebryggare du kan lita på är Wilfa. Den behåller samma temperatur som Moccamaster vilket leder till ett gott kaffe. Bryggaren har dessutom manuell droppstopp som gör att inget spills på värmeplattan, vilket bidrar till att du inte behöver bekymra dig för ett kök fullt av kaffestänk om du mot förmodan skulle glömma bort att ställa kaffekannan på plattan innan du trycker på knappen för bryggning. Det finns några olika modeller på Wilfabryggarna och en av dessa är Wilfa Svart Presisjon, vilken är en automatisk kaffebryggare. Just denna modell framställdes med hjälp av världens mest framstående Barista med syftet att tillverka världens bästa kaffebryggare.

Ett tredje alternativ när man ska köpa en kaffebryggare är att införskaffa sig en obh nordica. Den uppfyller samma kriterier som de två föregående bryggarna vad gäller temperaturen på vattnet vid bryggningsprocessen. Fördelar som lyfts fram med bryggarna av detta märke är att de har en kanna som är lätt att hälla ur och att man får en påminnelse efter var fyrtionde bryggning om att det är dags att kalka av bryggaren genom att en lampa tänds. Den har även en automatisk avstängning som reducerar stressen av att eventuellt ha glömt bort att stänga av kaffebryggaren när man lämnar bostaden.

De bästa kaffebryggarna

Hur viktig är själva bryggaren för smaken?

Den kaffebryggare du använder dig av när du brygger ditt kaffe har större betydelse för hur ditt kaffe sedan smakar än du kanske anar. Framförallt handlar det om att kaffebryggaren måste behålla en viss temperatur under bryggningen för att kaffearomen ska komma fram ordentligt. Om vattentemperaturen sjunker till under 92 grader kan du förvänta dig att inte få samma härliga kaffeupplevelse som om temperaturen hade varit 92 eller högre. En bra kaffebryggare ska dessutom behålla en temperatur på minst 80 grader efter det att det är färdigbryggt.

Dags att köpa en ny bryggare

Blir kaffet du dricker hemma aldrig sådär gott som det som serveras hos vänner eller på caféer? Då är det kanske din bryggare som inte håller måttet. Om du är en sann kaffedrickare och inte skulle kunna leva utan denna dryck, då är det kanske dags att göra sig av med den där gamla bryggaren som inte levererar och köpa en ny av något av märkena som redovisas ovan.