Kaffebutiker i Sverige som vi rekomenderar

Att köpa kaffe kan vara svårt, vill man hitta riktigt bra kaffe behöver man gå utan för matbutikernas utbud. Handlar man i en butik specialiserad på kaffe finns där kompetent personal som kan hjälpa en att finna det rätta kaffet utefter ens tycke och smak. De kan få en att våga testa nya grejer som man inte visste fanns. Här är en liten guide till de bästa kaffebutikerna runt om i Sverige och har man otur och inte bor i närheten av någon av dessa butiker så erbjuder de alla sina produkter även på nätet.

Kahls The & Kaffehandel

Kahls The & Kaffehandel är en butik som startades år 2002 och har idag 30 butiker runt om i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. De har även en webbutik om man inte bor i någon av de städer som de har en butik i. De har produkter som hör till kaffe, te och choklad och de vill att det ska vara roligt att handla och vill ge en helhetsupplevelse. Med kompetent, uppmärksam och vänlig personal vill de kunna vägleda kunder och erbjuda kunskap för att finna den rätta smaken på kaffet som passar varje unik kund.

Kaffebutiker i Sverige som vi rekomenderar

Kaffecompagniet

Kaffecompagniet är en butik i Stockholm som startades 2007. De vill erbjuda det bästa inom kaffe, te och choklad både gällande utrustning och råvaror. Med över 40 sorters kaffebönor så är det tacksamt att få hjälp av den kunniga personalen. De har även espressomaskiner, kvarnar och reservdelar för att kunna få färskt kaffe hemma. De har även en webbutik och erbjuder en kaffeskola på nätet där man kan lära sig skillnaderna mellan de olika metoder som finns för att göra kaffe.

Balck coffee

Balck coffee är en nystartad kaffehandel i Kalmar. Deras motto är ”rosta med kärlek” och de säljer kaffe som är rättvist och hållbart tillverkat med hög kvalitet. Lika mycket som de bryr sig om kaffet bryr de sig om människorna som odlar kaffebönorna. Med deras egna kafferosteri i stan så finns där alltid färskt kaffe att köpa. Ett litet mysigt fik ligger inne i stan där personalen delar med sig av sin kärlek och kunskap om kaffet de serverar medan din kopp bryggs. De har även en webbutik och erbjuder kaffeprovningar.

Te och kaffehuset

I Malmö ligger Te och kaffehuset, det öppnades år 2003 och de har även en webbutik där man kan hitta deras produkter. De har valt ut sina favoriter från alla de sorter som finns i världen och säljer endast de sorter de själva tror på. De erbjuder även kaffeprovningar, kaffemaskiner och baristatillbehör. Allt man kan tänkas behöva för att få till det bästa kaffet hemma.

Förhoppningsvis hjälper den här guiden dig till att gå in i en butik och få hjälp att våga prova nya kaffesorter som kommer kunna ge dig en ännu bättre upplevelse nästa gång du dricker din kopp med kaffe. Kaffe är inte bara kaffe, det är en hel värld där ute och det finns en kaffesort som passar alla.